You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Foraje Puturi Apa

Executăm foraje puturi apa cu diamterul de 250 mm si adancimi cuprinse intre 30 si 100 m. Forajul se tubeaza la diametrul de 125 mm, iar in tub este introdusa pompa submersibila de 100 mm. Intre peretele tubului si peretele forajului se introduce pietris margaritar.

Cum se foreaza?

Metoda de foraj utilizata se numeste "Foraj rotativ cu circuatie directa". Aceasta metoda consta in faptul ca materialul forat este adus la suprafata cu ajutorul fluidului de foraj. Fluidul de foraj este introdus in prajini cu ajutorul pompei de noroi. Rolul fluidului este de a raci sapa de foraj, de a stabiliza peretii forajului si de a aduce la suprafata detritusul (pamantul dislocat). Fluidul de foraj se decanteaza la suprafata in batal dupa care este reintrodus in foraj.

Ce trebuie sa mai stiu?

Pentru executarea forajului este necesar un spatiu de cca 20 mp pentru instalarea forezei si construirea batalului. Batalul este format din 2 gropi in care se decanteaza materialul forat. Necesarul de apa pentru un foraj de 50 m este de cca 5000 litri.

Ce este inclus in pret?

In pret este inclus forajul, tubajul si limpezirea putului. Achizitia si instalarea pompei submersibile, precum si construirea caminului de vizitare nu sunt incluse in pretul forajului. Forajul are o garantie de 5 ani. Garantia presupune limpezirea putului in caz de necesitate.

Ce debit de apa voi avea?

Debitul de apa este determinat de capacitatea stratelor acvifere de a se alimenta. Debitul cu care se alimenteaza panza freatica trebuie sa fie mai mare decat decat debitul cu care extragem apa din put.